Michael Driessen te gast op 17 november

Foto: Bob Bronshoff

Op zondag 17 november zal Martin Michael Driessen een lezing komen houden over zijn werk. De intrigerende roman De Pelikaan (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs) over afpersing tussen twee mannen, was aanleiding om hem uit te nodigen, maar inmiddels heeft hij ook een nieuw boek geschreven De Heilige, Een schelmenroman, dat nieuwsgierig maakt.

Martin Michael Driessen (Bloemendaal 1954) studeerde Nederlands en Sanskriet, maar stapte over naar Theaterwetenschappen in München. Driessen bleef tot 2006 in Duitsland wonen, waar hij als acteur werkte, maar ook als regisseur en theaterleider.

Driessen vertaalde o.a. Lucifer van Joost van den Vondel in het Duits.
In 1999 debuteerde Driessen met de roman Gars, die meteen genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. Daarna volgden Vader van God in 2012, Een ware held in 2013, Lizzie in 2015, dat hij samen schreef met de dichteres Liesbeth Lagemaat.

Zijn novelle Rivieren in 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs. De jury zegt over de drie verhalen dat ze getuigen van: “een ingetogen grootheid met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid.

De Pelikaan (2017) genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, is een verhaal over afpersing. Twee mannen houden elkaar in een wurggreep, maar weten dat niet van elkaar. Een heel knap geconstrueerd verhaal, dat zich afspeelt in een Oost-Europeesland.

Nu net verscheen De heilige, Een schelmenroman, een verhaal over een man met vele gedaantes: oplichter, romanticus, schurk en weldoener, dat speelt in 1789. In dat jaar was Europa in beroering, te vergelijken met de huidige tijd waarin keuzes gemaakt moeten worden over de toekomst en charlatans opnieuw het toneel bestijgen.


De lezing begint om 15.00 uur in de Oude Mariakerk te Deventer. Leden gratis, introducés betalen €5,-, bibliotheekleden €7,50, niet-leden € 12,50


Zoekt u een origineel Sinterklaas- of Kerstcadeau?
Dan is een lidmaatschap van Vereniging Deventer Literair een goed idee.
Voor slechts €26,50 geeft u een jaar lang lees- , luister- en kijkplezier.