Tom Lanoye en ALV op 15 oktober

© foto: Arthur Los

Zondag 15 oktober om 14.30 uur is de Algemene Ledenvergadering. We stellen het erg op prijs als u – als lid van Deventer Literair – daarbij aanwezig wilt zijn. Zoals gebruikelijk houden we het kort, want na de vergadering zal de veelzijdige Belgische schrijver Tom Lanoye om 15.00 uur een lezing geven.

Als jongste zoon van een slager studeerde Lanoye Germaanse filologie en sociologie in Gent Hij studeerde af op een scriptie over de poëzie van Hans Warren.

In Nederland werd hij bekend na zijn televisieoptreden bij Sonja Barend naar aanleiding van de autobiografische verhalenbundel “Een slagerszoon met een brilletje”.

Tom Lanoye bewerkte klassieke toneelstukken zoals Mamma Medea (vrij naar Euripides), Mefisto for ever (vrij naar Klaus Mann). Met regisseur Guy Cassiers werd hij uitgenodigd om in Avignon vijf avonden voor het Palais des Papes hun historische stuk over Jeanne d’Arc op te voeren voor 10.000 toeschouwers.
Er verschijnen daarna vele romans, toneelbewerkingen, verfilmingen, een poëzieweekgeschenk in opdracht van CPNB en nog veel meer.

Zondag 15 oktober zal het vooral gaan over het laatste boek “De Draaischijf”‘ (2022). Een lijvige roman waarin kunst, collaboratie, lafheid en tomeloze ambitie de drie innig verbonden levens vermalen van acteur-regisseur Alex Desmedt, zijn vrouw en steractrice Lea Liebermann en zijn broer Rik Desmedt, een dirigent-componist die voluit de kant van de nazi’s kiest.

Graag tot zondag 15 oktober om 14.30 uur in de theaterzaal van Mimik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *