Toon Tellegen met Corrie van Binsbergen en Albert van Veenendaal

De finale van het programma van Deventer Literair voor dit jaar is op zondag 14 december in het Penninckshuis aan de Brink. Te gast is Toon Tellegen, met muzikale begeleiding van Corrie van Binsbergen op gitaar en Albert van Veenendaal aan de vleugel.

Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. On the road is een hechte band ontstaan. Zeker met ‘Het Wisselend Toonkwintet’ dat sinds 2006 toert en inmiddels drie succesvolle programma’s rond Toon’s dierenverhalen heeft gemaakt. De groep heeft dan ook een naam opgebouwd bij een groot aantal Nederlandse en Vlaamse theaters.

In 2013 trad het gezelschap op tijdens de Nacht van de Poëzie te Utrecht. Mede dankzij het geslaagde optreden op de Nacht van de Poëzie 2013 ontstond het idee om naast de dierenverhalen met het kwintet een avondvullend programma te maken in kleinere muzikale bezetting waarin de poëzie van Tellegen centraal staat. Zoals altijd begint deze literaire middag om 15.00 uur. Komt u allen (ruim) op tijd om een plaats te bemachtigen!

Bekijk hier de (korte) video-opname van het optreden tijdens de poëzieweek. De video werd gemaakt door Stijn van der Loo in opdracht van het Nederlands Letterenfonds. Toon Tellegen leest een gedicht uit ‘De optocht’.

Meer informatie over de bijeenkomst met Toon Tellegen, Corrie van Binsbergen en Albert van Veenendaal leest u in het infobulletin.