Johan Reijmerink over zijn boek Met het oog op het eeuwige, op 4 juni bij Boekhandel Praamstra

Op zondagmorgen 4 juni van 11.00 – 12.30 uur uur bent u van harte welkom bij Boekhandel Praamstra voor een bijzondere lezing in ons jaarprogramma.

Johan Reijmerink, lid van Deventer Literair, heeft onderzoek gedaan naar de poëzie van Cees Nooteboom en schreef daar het boek: “Met het oog op het eeuwige” over, dat in april van dit jaar is verschenen.
Omdat Cees Nooteboom op 31 juli 90 jaar wordt, willen we graag aandacht besteden aan deze schrijver en dichter. Het oeuvre van Nooteboom wordt als een groot organisme gezien, waarin elk onderdeel met alle andere verbonden is. Zijn gedichten zijn verbonden met zijn romans, die weer verbonden zijn met antieke verhalen.

Johan Reijmerink is literatuuronderzoeker en poëzierecensent. Hij verdedigde aan de KU Leuven zijn onderzoek naar de invloed van het vertalen op de dichterlijke ontwikkeling van Bernlef onder de noemer De andere stem (2017).

Voor de tijdschriften Meander Magazine, Poëziekrant en Mantra schrijft hij poëzierecensies. Een selectie uit zijn poëziebesprekingen is
gebundeld in De dans van de dichter (2020). Verder werkt hij mee aan de Handboeken over het werk van Vlaamse en Nederlandse dichters als Stefan Hertmans, Leonard Nolens, Luuk Gruwez, H.C. ten Berge en Miriam Van hee die sinds 2018 verschijnen bij het Poëziecentrum in Gent.

Op zondagmorgen 4 juni om 11.00 uur is boekhandel Praamstra speciaal voor ons open. We zijn erg blij met deze eenmalige gastvrijheid voor onze leden.
En we zijn tros op het feit dat één van onze leden deze lezing gaat geven.
De plaatsen zijn beperkt tot 60. Als u erbij wilt zijn, stuur dan meteen een mail naar: deventerliterair@gmail.com.

Eén antwoord op “Johan Reijmerink over zijn boek Met het oog op het eeuwige, op 4 juni bij Boekhandel Praamstra”

Reacties zijn gesloten.