Einde aan reeks Infobulletins

Aan de reeks Infobulletins is een einde gekomen. Aankondigingen van bijeenkomsten en informatie over schrijvers vindt u voortaan alleen als bericht op de homepage van deze site (meestal met een doorklik-link naar meer informatie). Het archief blijft hier nog wel beschikbaar.

Nicolien Mizee geïnterviewd door Ivan Borgstijn

© foto:Tessa Posthuma de Boer

Vanuit een bijstandsuitkering tot succesvol schrijverschap is een interessante reis. Meer daarover leest u hier.

Toen Nicolien Mizee (1965) naar de Schrijversvakschool ’t Colofon ging en les kreeg van Ger Beukenkamp raakte ze diep onder de indruk van hem. Het is 1994 en faxen was nog heel gebruikelijk. Mizee greep het faxen aan om het schrijven te oefenen en haar gedachten op papier te zetten. Dat resulteerde al gauw in dagelijkse faxen aan haar docent, die nooit terugschreef. Uitgeverij van Oorschot bundelde alle faxen in 2017.
Nicolien Mizee won in 2020 de Henriëtte Roland Holstprijs voor enkele van deze bundels: De kennismaking- Faxen aan Ger en De Porseleinkast- Faxen aan Ger.

Lees verder “Nicolien Mizee geïnterviewd door Ivan Borgstijn”

Infobulletin: Cyriel Pennartz (1963) te gast

Op zondag 18 december is Cyriel Pennartz (1963) onze gast. Hij is neurowetenschapper en dus een uitzondering in ons lijstje van literaire sprekers.
Zijn boek: “De code van het bewustzijn” (mei 2021 uitgeverij Prometheus) is de aanleiding geweest om hem uit te nodigen, want daarin beschrijft hij de zoektocht naar een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van de eenentwintigste eeuw: het begrijpen van de samenhang tussen hersenen en geest. Voor velen van ons een interessant onderwerp.

Lees verder “Infobulletin: Cyriel Pennartz (1963) te gast”

Infobulletin: Stefan Brijs op zondag 13 maart

© Foto: Diego Franssens

Stefan Brijs, Genk 1969, is een Vlaams schrijver. Hij brak door in 2005 met het prachtige boek De Engelenmaker. Een magisch-realistische roman waarin een zonderlinge dokter een manier vindt om onsterfelijk te worden. Met dit boek won hij verschillende internationale prijzen.

Daarna verschenen even succesvolle romans als Post voor mevrouw Bromley, Zonder liefde en Maan en zon.

Lees verder “Infobulletin: Stefan Brijs op zondag 13 maart”

Jolande Withuis: Geen tijd verliezen, Jeanne Bieruma Oosting 1898 (Leeuwarden) – 1994 (Almen)

Biograaf Jolande Withuis uit Zutphen kon uit duizenden brieven putten voor haar boek over kunstenares Jeanne Bieruma Oosting. Ze ontdekte een vrouw vol tegenstrijdigheden: rebels in haar milieu van aristocratie, maar voor de buitenwereld een deftige dame; genereus én schraperig; assertief en ongenaakbaar in haar werk, maar ook kwetsbaar in de liefde en weerloos. Lees verder “Jolande Withuis: Geen tijd verliezen, Jeanne Bieruma Oosting 1898 (Leeuwarden) – 1994 (Almen)”